У Чехії проведуть акцію "Пиво проти Путіна", щоб закупити дрони для України

У Чехії у Кутній Горі в суботу, 16 вересня, відбудеться акція «Пиво проти Путіна». Про це повідомляє "Чеське радіо".

Зазначається, що ініціатор уже не першої такої доброчинної акції Сімон Ремер давно допомагає Україні.

«У суботу ми продаємо пиво п’яти малих чеських броварень, - каже Сімон Ремер. - Вони спонсорували нас пивом, а ми запропонуємо його людям. Покупці зможуть вирішити, чи хочуть вони пожертвувати гроші українським військовим — на ці кошти ми закупимо малі дрони, — чи вони хочуть пожертвувати гроші на гуманітарні цілі — і тоді ми використаємо їх на опалювальні матеріали для людей в Україні».

Минулого року Сімон Ремер уже влаштовував у Кутній Горі акцію «Смажені ковбаски проти Путіна».

«Коли почалася повномасштабна війна, я сказав знайомій у Києві, що якщо буде потрібна допомога, хай дасть мені знати. І одного дня Аліна звернулася до мене. Вона сказала, що її шваґер іде добровольцем у Територіальну оборону і потрібні гроші, щоб купити захисне обладнання — бронежилет. Тоді я вперше збирав гроші для українців. У ті часи добровольці були споряджені відносно погано. Потім я вирішив організувати для неї позашляховик із Німеччини. Тож я зібрав гроші серед друзів і родичів і купив ту машину. Я її сам до України привіз. А потім було те вуличне свято в Кутній Горі, моя дружина була серед організаторів. Це була добра можливість зібрати гроші. Так і з’явилася ідея акції з ковбасками», - розповів Сімон Ремер.

Він каже, що разом із дружиною займається й іншою допомогою українцям — зокрема, біженцям: «Коли Росія розв’язала повномасштабну війну, ми надали меблі для біженців у Кутній Горі. Моя дружина з подругою навіть організували громадську організацію, яка влаштовує для жінок-біженок воркшопи з арт-терапії. А влітку вони організували й літній табір для українських дітей. Також ми познайомилися з Юдіт Крулішовою, яка їздить до Ужгороду і бере там участь у наданні гуманітарної допомоги для внутрішньо переміщених людей».

Крім акції «Пиво проти Путіна», Сімон Ремер має й інші плани на ближче майбутнє.

«Якщо ми зберемо досить грошей, то є сенс купити, наприклад, машину швидкої допомоги. А тим часом мені написав приятель зі Львова, що вони шукають всюдихідні квадроцикли, щоб евакуйовувати поранених із фронту», - акцентує Ремер.

У повідомленні нагадується, що акція «Пиво проти Путіна» відбудеться в межах святкувань «Відчуй місто по-іншому» (Zažít město jinak) на вулиці Vladislavova в Кутній Горі в суботу, 16 вересня, з 9.30 до 18.00. Крім пива в розлив і в пляшках, буде українське солоне печиво і дрібні сувеніри з пивною і з українською тематикою. Зібрані кошти підуть на купівлю дров для цивільних у Харківській області і на підтримку українських військових біля Бахмуту.

Статті

Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Всі статті