У британському Міноборони оцінили втрати армії РФ щодо вбитих та поранених з початку війни

Середній діапазон оцінок втрат російської армії з початку вторгнення в Україну становить 320 тисяч людей убитими та пораненими, проте точної цифри не знають навіть у Москві. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у соцмережі Х.

Як зазначається у зведенні, у період з 24 лютого 2022 року по листопад 2023 року офіційні сили Міноборони росії, ймовірно, втратили від 180 тисяч до 240 тисяч військовослужбовців пораненими та близько 50 тисяч убитими. Найманці групи "Вагнера", ймовірно, втратили близько 40 тисяч пораненими та 20 тисяч убитими.

Таким чином, загалом російська сторона, ймовірно, втратила близько 220-280 тисяч пораненими та близько 70 тисяч убитими. Загальні втрати російських комбатантів оцінюються в діапазоні від 290 до 350 тисяч.

За даними британської розвідки, середнє значення діапазону оцінок становить 320 тисяч загальних втрат російських комбатантів.

Однак "навіть серед російських чиновників, ймовірно, існує низький рівень розуміння загальних цифр втрат через культуру нечесних звітів у збройних силах", зазначають у Міноборони Британії.

Як повідомлялося, за останній тиждень ЗСУ ліквідували більше 7 тисяч окупантів та сотні одиниць військової техніки. 

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті