У британській розвідці заявили, що Кремль спотворює історію, щоб посилити антизахідні настрої росіян

Російська влада фальсифікує історію для посилення у росіян антизахідних настроїв та залякування сусідніх країн. Про це у соцмережі Х повідомило Міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки.

У розвідці зазначають, що Державне архівне агентство росії нещодавно опублікувало збірник документів "Про історичну єдність росіян і українців", який відкривається статтею президента РФ путіна на цю ж тему, що була опублікована в липні 2021 року. А за нею розмістили його звернення, виголошене 21 лютого 2022 року, напередодні вторгнення в Україну.

У збірнику представлено 242 документи, починаючи з XI століття і закінчуючи XX століттям, які використовуються для виправдання нинішньої політики Кремля і нібито підтверджують твердження про те, що іноземна підривна діяльність перетворила Україну на "антиросійську". Документи супроводжуються пояснювальними коментарями путіна.

Крім того, минулого тижня колишній президент РФ Дмитро Медведєв написав статтю про історію російсько-польських відносини, в якій звинуватив Польщу в агресивній "русофобській" політиці, попереджаючи, що це може призвести до "знищення польської державності", і погрожуючи, що росія і Білорусь здатні дати адекватну військову відповідь у разі необхідності.

Аналітики констатують, що таким чином у РФ посилюється "мілітаризація історії з боку російського керівництва, спрямована на прищеплення антизахідних настроїв російському населенню та залякування його безпосередніх західних сусідів".

Нагажаємо,  партіарх Кирило (Гундяєв) заявив, що справжній руський має ходити лише до православного храму. 

Як повідомлялося, СБУ та Нацполіція знешкодили псевдорелігійну секту "АллаТра", яка просувала в Україні прокремлівські ідеї. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті