У британській розвідці вважають, що конфлікт Пригожина з керівництвом армією РФ вступив у фінальну фазу

Керівник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин відмовився підписувати контракти з російським військовим відомством, попри розпорядження путіна. Ключовою датою стане 1 липня. Про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як наголошується у зведенні, 10 червня 2023 року міноборони росії вимагало, щоб члени формувань найманців, таких як група "Вагнер", підписували контракти безпосередньо з військовим відомством, що було схвалено президентом путіним по телебаченню 13 червня.

За даними британської розвідки, протягом кількох місяців власник компанії "Вагнер" Євген Пригожин піддавав уїдливій критиці керівництво міноборони, але підкорявся владі путіна.

Однак 14 червня Пригожин заявив, що "ніхто з бійців "Вагнера" не готовий знову йти шляхом ганьби. Тому вони не підписуватимуть контракти".

"Риторика Пригожина перетворюється на виклик ширшим верствам російського істеблішменту. 1 липня 2023 року крайній термін для підписання контрактів найманцями, ймовірно, стане ключовою точкою в конфлікті", - зазначають у Міноборони Британії.

Нагадаємо, Пригожин заявив, що не впевнений, що ПВК "Вагнер" повернеться на фронт в Україну

Як повідомлялося, у росії власник ПВК "Вагнер" Пригожин за популярністю обганяє путіна. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті