У британській розвідці припустили, що РФ не блокуватиме експорт українського зерна через острах втратити флот

Росія боїться втратити свій Чорноморський флот, оскільки ризик втрати кораблів перевищує бажання Москви блокувати український експорт Чорним морем. Про це повідомляє Міноборони Британії в Twitter з посиланням на дані розвідки.

Як зазначає розвідка, після серії ударів у серпні та вересні російський Чорноморський флот швидше за все подвоїв свою оборону. РФ перебазувала кораблі та підводні човни, зокрема ракетоносії, із Севастополя до Новоросійська.

Крім того, росія змушена захищатися від надводних дронів, атак безпілотників та ракетних ударів України. Однак Чорноморський флот продовжує запускати ракети по Україні. Розвідка вважає, що окупанти можуть це робити і зі східної частини Чорного моря.

"Ризик подальших військових втрат і жахливих політичних наслідків відвертої атаки російськими військово-морськими силами на торгове судноплавство, швидше за все, переважить будь-який виграш від спроби змусити блокувати торгівлю в Україні", - йдеться у зведенні розвідки.

Нагадаємо, за останні три місяці РФ знищила 300 тисяч тонн українського зерна. 

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті