У Британії понад 900 українських морпіхів успішно пройшли навчання

Понад 900 українських морських піхотинців завершили курс навчання у Великій Британії, яке спільно проводили Королівська морська піхота та командос (спецпризначенці) під час шестимісячної британської програми за підтримки міжнародних партнерів. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду. 

Навчання були анонсовані британським прем’єр-міністром Ріші Сунаком під час візиту Президента Володимира Зеленського до Великої Британії в лютому. Це перший такий тренінг для морських піхотинців, який Велика Британія проводить для України.

Кожна група військових пройшла сувору п’ятитижневу програму, яка розвивала індивідуальні навички, включаючи польові навички, першу допомогу на полі бою, ближній бій, фізичну підготовку та планування підрозділу за реалістичними сценаріями.

В ході навчань українські десантники відпрацьовували, зокрема, планування та здійснення десантування як удень, так і вночі, а також училися керувати протитанковими ракетними комплексами NLAW, зенітними ракетами Stinger, мінометами та безпілотниками.

Зазначається, що після завершення навчання українські військові повертаються в Україну.

«Велика Британія лідирує у підготовці Збройних Сил України, забезпечуючи найкращі у світі навчання бойовим навичкам на передовій для понад 20 000 новобранців української армії в рамках операції «Інтерфлекс». Ця програма навчання, яку проводять елітні британські спецназівці, допоможе Україні розбудувати власні морські сили та розширити свої можливості діяти в морському середовищі», - заявив міністр оборони Британії Бен Воллес.

У повідомленні нагадується, що до проведення багатонаціональної навчальної операції «Інтерфлекс» у 2023 році залучені найкращі інструктори та інструкторки Збройних сил Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії, Австралійського Союзу, Королівства Данії, Канади, Литовської Республіки, Королівства Нідерландів, Нової Зеландії, Королівства Норвегії, Фінляндії, Королівства Швеції та України.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті