У Бразилії через потужну зливу загинуло 36 осіб

Сильний дощ спричинив повені та зсуви, які забрали життя 36 людей у бразильському північному штаті Сан-Паулу. Про це повідомляє агентство AP із посиланням на владу штату. 

У заяві уряду штату Сан-Паулу йдеться про 35 загиблих у місті Сан-Себастьян і 7-річну дівчинку в сусідньому Убатубі.

Міста Сан-Себастьяо, Убатуба, Ільябела та Бертіога - одні з найбільш постраждалих і зараз перебувають у стані стихійного лиха, скасували свої карнавальні свята, оскільки рятувальні команди намагаються знайти серед завалів зниклих безвісти, поранених і загиблих.

«Нашим рятувальним групам не вдається дістатися до кількох місць; це хаотична ситуація», – сказав Феліпе Аугусто, мер Сан-Себастьяо. Пізніше він додав, що десятки людей вважаються зниклими безвісти, а в місті через зсуви зруйновано 50 будинків.

Аугусто опублікував у соціальних мережах кілька відео масштабних руйнувань у своєму місті, включно з відео, на якому місцеві жителі рятують дитину на затопленій вулиці.

Президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва повідомив у Twitter, що відвідає регіон у понеділок.

Уряд штату Сан-Паулу заявив у заяві, що кількість опадів у регіоні перевищила 600 міліметрів (23,6 дюйма) за один день, що є одним із найвищих показників у Бразилії за такий короткий період.

Як повідомлялося раніше, внаслідок землетруссу у Туреччині загинуло 37 тисяч осіб

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті