У боях за Україну загинув ще один американець

У боях за Україну загинув громадянин Сполучених Штатів Америки Ендрю Пітерс. Про це повідомляє CNN із посиланням на заяву Держепартаменту США 25 лютого. 

Як повідомляється, ветеран американської армії з Маршфілда (штат Вісконсін) загинув у бою за Україну 16 лютого. 

"Ми можемо підтвердити загибель громадян США в Україні. Ми підтримуємо зв'язок з їхніми сім'ями та надаємо всю можливу консульську допомогу", - заявили у Держдепартаменті США. 

Зазначається, що 28-річний Ендрю Пітерс вступив до Міжнародного легіону оборони України. За словами його батьків, він хотів допомогти українському народу боротися та звільнити свою країну. Раніше американець служив в Афганістані у 2014 році.

"Ендрю був надзвичайно близький зі своїми побратимами і його всі любили. Ми всі дуже пишаємось його хоробрістю та самовідданою жертвою", - заявили батьки загиблого військового. 

Нагадаємо, що у жовтні минулого року громадянин Сполучених Штатів загинув у східній частині України. 

Як раніше повідомлялося, на війні за Україну під Бахмутом загинув канадський доброволець Григорій Цехмістренко, який воював із початку вторгнення РФ. 

Статті

Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Донецьк
22.04.2024
18:04

ВЕЗ і криза довіри. Донецький щоденник

З усього обіцяного раніше вдалося реалізувати лише одне – «приєднання» до РФ. Та й то якось кособоко: начебто всіх обрусили, тобто видали паспорти з курками, але за фактом «руськими» жителі «ДНР» вважаються виключно у своєму зоопарку.
Донбас
21.04.2024
19:30

"Будуть руйнуватися українські міста, територія України все більше ставатиме диким полем". Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу, у повній відповідності до кремлівських методичок, "переживали" за подальшу долю України, раділи відсутності у ЗСУ західної допомоги, а коли палата представників Конгресу США все ж таки проголосувала за...
Всі статті