У Білому домі заявили, що росія може атакувати торгові судна у Чорному морі

Представник Ради національної безпеки при президенті США Адам Ходж попередив, що росія може готуватися до нападів на цивільні судна в Чорному морі. Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на агенцію AP.

"Згідно з нашою інформацією, Росія встановила додаткові морські міни на підходах до українських портів, – йдеться у заяві Адама Ходжа. – Ми вважаємо, що це скоординовані зусилля, які мають на меті виправдати будь-яку атаку проти цивільних судів у Чорному морі, поклавши відповідальність за них на Україну".

Раніше російське Міністерство оборони заявило, що всі судна, що йдуть в українські порти, будуть розглядатися як потенційні перевізники військових вантажів.

Нагадаємо, 17 липня Москва відмовилася продовжити так звану зернову угоду, укладену за посередництва Туреччини та ООН, у рамках якої було створено безпечний морський коридор для виходу суден із експортним зерном та іншими сільськогосподарськими продуктами з портів України. 

Офіційні американські представники різко розкритикували відмову росії від зернової угоди, назвавши блокаду українських портів "актом військової агресії".

 

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті