У Бердянську людей кличуть на мітинг проти "націоналізації" житла. Райрада попереджає про провокацію окупантів

Оголошення з закликами вийти на мітинг проти "націоналізації" житла в Бердянську активно поширюються в місцевих Телеграм-каналах, проте це є провокацією окупантів проти мирного населеня. Про це повідомив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов в ефірі "Еспресо"

Захід мав відбутися у п'ятницю в парку Шмідта. Туди звали бердянців, котрі мають до окупаційної "влади" майнові претензії.

"За попередньою оцінкою, це фейк. Перша причина, ніколи в Бердянську не було мітингів, де парк Шмідта, таких, які чогось вимагали серйозного. По-друге, мітинг збирає нібито якась жителька саме Московії, яка родом з Бердянська, вона пропонує зібратися...", - сказав він.

Він закликав жителів Бердянська не йти на мітинг, адже це може бути пастка.

"Там нічого не змінилося, свобод там більше, чи прав не стало. Я так бачу, що вони продовжують цю практику обстеження, тому що там встановили знову якихось більше камер, які мають високу роздільну здатність і можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок", - підсумував Дудукалов.

Зазначимо, що в соцмережах захід активно обговорювався. Навіть писали, що нібито він погоджений з окупаційною "адміністрацією". Згодом пропагандистські ресурси запустили відео зізнання чоловіка, якого видають за співорганізатора мітингу. На камеру він каже, що не закликав приходити на акцію й не писав пости, а все це "українська провокація".

Як повідомлялося, для співробітників комунальних підприємств окупованого Бердянська завезли повістки для мобілізації.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті