У Бердянську людей кличуть на мітинг проти "націоналізації" житла. Райрада попереджає про провокацію окупантів

Оголошення з закликами вийти на мітинг проти "націоналізації" житла в Бердянську активно поширюються в місцевих Телеграм-каналах, проте це є провокацією окупантів проти мирного населеня. Про це повідомив заступник голови Бердянської районної ради Віктор Дудукалов в ефірі "Еспресо"

Захід мав відбутися у п'ятницю в парку Шмідта. Туди звали бердянців, котрі мають до окупаційної "влади" майнові претензії.

"За попередньою оцінкою, це фейк. Перша причина, ніколи в Бердянську не було мітингів, де парк Шмідта, таких, які чогось вимагали серйозного. По-друге, мітинг збирає нібито якась жителька саме Московії, яка родом з Бердянська, вона пропонує зібратися...", - сказав він.

Він закликав жителів Бердянська не йти на мітинг, адже це може бути пастка.

"Там нічого не змінилося, свобод там більше, чи прав не стало. Я так бачу, що вони продовжують цю практику обстеження, тому що там встановили знову якихось більше камер, які мають високу роздільну здатність і можуть розпізнавати обличчя людей і номери автівок", - підсумував Дудукалов.

Зазначимо, що в соцмережах захід активно обговорювався. Навіть писали, що нібито він погоджений з окупаційною "адміністрацією". Згодом пропагандистські ресурси запустили відео зізнання чоловіка, якого видають за співорганізатора мітингу. На камеру він каже, що не закликав приходити на акцію й не писав пости, а все це "українська провокація".

Як повідомлялося, для співробітників комунальних підприємств окупованого Бердянська завезли повістки для мобілізації.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті