Тиран, диктатор, "божевільний Влад". Впливові західні ЗМІ перестали називати Путіна президентом

Впливові західні ЗМІ після "фарсу з перевиборами" і легітимації тортур у Росії перестали називати Путіна президентом. Про це повідомляє російський опозиційний ТКГ "Можем объяснить" (МО).

У заголовках західних ЗМІ щодо Путіна використовуються слова: тиран, деспот, диктатор, "божевільний Влад".

"Західні країни досі не поспішають оголошувати Володимира Путіна нелегітимним главою російської держави, хоча дебати про це в ЄС проходили. На відміну від політиків, британські, фарнцузькі та німецькі ЗМІ все рідше називають Путіна "президентом"", - звернув увагу "МО".

"Кремлівський тиран виступає з промовою", - підписана фотографія з Путіним на сторінках німецького Bild. Видання використовує різні синоніми цього слова: диктатор, тиран і практично перестало використовувати термін "президент".

Термін "диктатор" стосовно Путіна стала вживати і британська газета The Telegraph.

Таблоїд The Sun і зовсім називає Путіна "параноїком", "божевільним деспотом" і "божевільним Владом" (mad Vlad). Газета різко розкритикувала російське керівництво за тортури ймовірних терористів із "Крокус Сіті Холу", а також за арешт журналіста Евана Гершковіча, який уже рік перебуває в СІЗО.

"Кремлівський лідер Володимир Путін призиває в армію 150 тисяч осіб", - так підписана фотографія до замітки Sueddeutsche Zeitung про початок призову. Німецьке видання теж майже перестало називати Путіна "президентом". Журналісти називають його "главою Кремля".

Схожим чином Путіна характеризує Frankfurter Algemeine - "лідер (шеф) Кремля". Цю термінологію стали використовувати й інші німецькі видання, зокрема, Spiegel і Welt: "Після президентських виборів, які зазнали критики як фарс, лідер Кремля Володимир Путін відсвяткував свою перемогу і десяту річницю анексії Криму".

Також Путіна називають французькі Le Monde і Liberation (Le maître du Kremlin).

Статті

Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Всі статті