Туреччина закликала скасувати право вето в ООН

Туреччина виступила за скасування права вето в Раді безпеки ООН. Про це 23 вересня заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє TRT Haber.

"Право вето має бути скасовано. Воно має альтернативу, кваліфіковану більшість, тобто рішення може бути прийняте двома третинами голосів. Сьогодні, коли одна країна каже "ні", рішення не ухвалюється", - заявив глава турецького МЗС.

Така позиція Туреччини пов'язана з тим, що інститути ООН, у тому числі і Рада Безпеки, "мають бути більш ефективними, помітними, відповідати очікуванням і потребам". 

Також Чавушоглу заявив, що виступає за те, щоб усі країни були представлені у Раді Безпеки на ротаційній основі.

"Рішення, прийняті на платформі, де голосують усі країни, недійсні. Адже все залежить від 5 країн. Наше розуміння реформи має бути всеосяжним, право вето має бути скасовано", - заявив глава турецької дипломатії.

Нагадаємо, раніше президент Євроради запропонував призупинити членство РФ у Раді Безпеки ООН.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті