Туреччина і РФ домовляються про нову зернову угоду - ЗМІ

Туреччина і РФ домовляються про нову зернову угоду. Про це повідомляє "Настоящее время".

Джерело пропагандистського агентства РІА "Новости", що бере участь у переговорах, заявило, що є "дуже великі надії на ці переговори, багато в чому вони проявлять ясність щодо майбутнього [зернової угоди], усі відповідні відомства [Туреччини] ведуть роботу в цьому напрямку".

Джерело російського агентства запевняє, що "процес координується з ООН, там також стежитимуть за цими переговорами".

"Ми дуже сподіваємося, що вони пройдуть конструктивно, буде відкрито можливості для відновлення роботи нашої [чорноморської зернової] ініціативи", - сказав співрозмовник прокремлівського агентства.

Джерело також контрольованого Кремлем агентства ТАСС стверджує, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган може запропонувати російському диктаторові путіну послуги Туреччини для поставок російської сільгосппродукції в інші країни.

"Між сторонами обговорюється проєкт поставок російської пшениці до Туреччини, переробки її на борошно і подальших поставок у бідні країни Африки. До цієї схеми може бути додано пропозицію про використання Туреччини як країни-транзитера для російської сільгосппродукції. Вона може викликати інтерес у російської сторони і сприяти її поверненню в зернову угоду", - сказав співрозмовник російського агентства.

Зазначається, що незабаром очікується й особиста зустріч путіна та Ердогана - можливо, вона відбудеться четвертого вересня в Сочі.

Ще одним непрямим свідченням про наявність таких переговорів може бути маршрут бізнесмена Романа Абрамовича, поміченого в Москві і, раніше, в Анкарі. Олігарх брав участь у перших раундах переговорів між росією та Україною 2022 року, а також обміні військовослужбовців "Азова". Американське видання Wall Street Journal писало, що Абрамович залишається посередником, прийнятним як для Москви, так і для Києва. Брав участь він і в укладанні першої зернової угоди.

"За словами джерел, Абрамович доносить українську точку зору безпосередньо до Путіна, а потім передає точку зору Кремля безпосередньо Києву. Кожні кілька тижнів він допомагає з невеликими обмінами полоненими", - писало видання.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті