"Цинічна пастка". Подоляк відкинув заклик російського патріарха Кирила до перемир'я на православне Різдво

Радник Президента України Михайло Подоляк відкинув заклик російського патріарха Кирила до перемир'я на православне Різдво, назвавши цю заяву «цинічною пасткою». Про це повідомляє BILD на русском.

«Заява РПЦ про "Різдвяне перемир'я" є цинічною пасткою та елементом пропаганди», - написав Подоляк у четвер у Twitter.

Він наголосив, що російська православна церква не є авторитетом у світовому православ'ї, а також виступає у ролі «пропагандиста війни». 

Подоляк звинуватив московський патріархат у закликах до геноциду українців та підбурювання до масових вбивств.

Раніше патріарх Кирило звернувся до «сторон, залучених до міжусобного конфлікту» і закликав до припинення вогню в п'ятницю та суботу, «щоб православні люди могли відвідати служби у Різдвяний святвечір і в день Різдва Христового».

Дивує, що Кирило не закликає Кремль вивести свої війська з усієї території України, його влаштовує "перемир'я" лише на два дні. 

Нагадаємо, глава Російської православної церкви (РПЦ) патріарх Кирило заявив, що у війні проти України загиблим російським солдатам буде прощено абсолютно всі їхні гріхи.

Статті

Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Країна
16.05.2024
14:18

Від ідей до конкретних проектів: війні не вдалося зупинити бізнес Дніпропетровщини

Прифронтова Дніпропетровська область увійшла в трійку лідерів серед регіонів за кількістю нових бізнесів. Упродовж першого кварталу 2024 року в області відкрито майже 7 тисяч ФОПів. Водночас, за чотири місяці регіон має економічні втрати: тут...
Всі статті