Царьову повідомлено про ще одну підозру. На цей раз у фінансуванні росгвардії

Колишньому члену забороненої в Україні "Партії регіонів" та народному депутату V–VII скликань інкриміновано фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у Телеграм 14 листопада, який не називає прізвище, але, судячи з трохи заблюреного фото, мова йде про "екс-спікера парламенту Новоросії" Олега Царьова.

"Наразі слідство здобуло докази фінансування підозрюваним збройних формувань окупаційної влади на території АР Крим. Екснардеп мав там нерухомість та низку підприємств. Після анексії півострова зареєстрував їх за російським законодавством та найняв військових росгвардії для забезпечення охоронних заходів", - зазначається у повідомленні.

Слідством встановлено факти грошових переказів за охорону належних зраднику музею-садиби та санаторію у м. Ялта. Їх переведено на рахунки "федерального державного унітарного підприємства "Охорона" федеральної служби військ національної гвардії рф".

"Фактично підозрюваний фінансує окупаційні війська держави-агресора в українському Криму", - зазначили в Офісі генпрокурора.

Також повідомляється, що зрадник активно співпрацює з військово-політичним керівництвом держави-агресора з метою нанесення шкоди обороноздатності України.

За інформацією Офіса генпрокурора, раніше цьому екснардепу вже було повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, колабораційній діяльності та державній зраді.

Як повідомлялося, Олег Царьов вижив після замаху і дав коментар із лікарні для росЗМІ.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті