Царьову та ще двом колаборантам, які намагалися "дійти до Києва" з військами РФ, повідомлено про підозру (ФОТО)

СБУ повідомила про підозру екс-нардепу Олегу Царьову та ще двом колаборантам, які намагалися "дійти до Києва" з військами окупантів. Про це повідомляється у Телеграм-каналі відомства 15 вересня.

"Мова йде про двох колишніх народних депутатів України від "партії регіонів" Олега Царьова та Володимира Олійника, а також так звану "міністерку закордонних справ "ДНР" Наталію Ніконорову", – сказано в повідомленні.

Підкреслюється, що вони відомі своїми українофобськими та сепаратистськими поглядами, а з 2014 року переховувалися від правосуддя.

Уточнюється, що 24 лютого зрадники незаконно перетнули держкордон та прибули на тимчасово окуповану ЗС РФ територію Київщини.

"Зокрема, в окупованому селі Катюжанка Вишгородського району зрадники записували інтерв’ю для росЗМІ, в яких маніпулювали "фактами", виправдовуючи вторгнення РФ", – пише СБУ.

Зазначається, що вони у супроводі озброєних військових ЗС РФ фігуранти справи вторглися у церкву під час богослужіння і схиляли селян до переходу на бік ворога.

Підкреслюється, що також вони неодноразово відвідували Катюжанську школу, в приміщеннях якої окупанти катували українців.

"Їм заочно повідомили про підозру за двома статтями ККУ", – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялось, що на Дніпропетровщині при спробі вчинити диверсію затримали брата Царьова.

Статті

Країна
30.04.2024
23:00

Реформа вищої освіти: революція чи реанімація?

“Об’єднання університетів будуть неминуче. Ті, хто об’єднаються зараз, матимуть можливість скористатися 1,5 мільйонами доларів, які нам надає на кожне об’єднання Світовий банк”
Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Всі статті