Три російські компанії цікавляться залишками вугільного бізнесу в "ДНР"

Три російські інвестора проявляють цікавість до "недоліквідованих" шахт у "ДНР". Про це пишуть у сепаратистському сегменті соцмереж з посиланням на так званого "міністра вугілля та енергетики ДНР" Андрія Чорткова 19 жовтня.

"Зараз інвесторів розглядаємо двох-трьох: я точно можу підтвердити, що два московські та один із Кузбасу. Інвесторам вкрай цікавий розвиток галузі у нас, якість вугілля Донбасу - одне з найкращих, і продавати його вкрай легко", - сказав Чортков.

Разом з тим, він зазначив існування логістичної проблеми, як довезти вугілля до порту окупованого Маріуполя у ситуації, коли зруйновано залізничні колії в районі Оленівки.

"У нас прекрасні залізничні колії з ЛНР, звідти вугілля отримуємо, але сьогоднішня логістика між північчю та півднем республіки утруднена", - сказав так званий "міністр".

За його словами, перевозити більші обсяги вугілля автотранспортом неможливо, але "щойно магістраль у районі Оленівки буде відновлена, вугілля прибуде до маріупольського порту".

Чортков також повідомив, що "влада ДНР" веде переговори щодо постачання вугілля до країн Близького Сходу. Ще зацікавленість виявляють Китай та В'єтнам - сказав він.

Крім цього, "міністр"нагадав про ситуацію на непрацюючій донецькій шахті ім. Засядька.

"На відновлення шахти ім. Засядька потрібно понад 2 мільярди рублів", - сказав Чортков.

Також "міністр" визнав ще одну проблему - на шахтах в "ДНР" не вистачає 5-6 тисяч працівників для нормального функціонування. Вочевідь, через примусову мобілізацію місцевих чоловиків.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті