Три російські компанії цікавляться залишками вугільного бізнесу в "ДНР"

Три російські інвестора проявляють цікавість до "недоліквідованих" шахт у "ДНР". Про це пишуть у сепаратистському сегменті соцмереж з посиланням на так званого "міністра вугілля та енергетики ДНР" Андрія Чорткова 19 жовтня.

"Зараз інвесторів розглядаємо двох-трьох: я точно можу підтвердити, що два московські та один із Кузбасу. Інвесторам вкрай цікавий розвиток галузі у нас, якість вугілля Донбасу - одне з найкращих, і продавати його вкрай легко", - сказав Чортков.

Разом з тим, він зазначив існування логістичної проблеми, як довезти вугілля до порту окупованого Маріуполя у ситуації, коли зруйновано залізничні колії в районі Оленівки.

"У нас прекрасні залізничні колії з ЛНР, звідти вугілля отримуємо, але сьогоднішня логістика між північчю та півднем республіки утруднена", - сказав так званий "міністр".

За його словами, перевозити більші обсяги вугілля автотранспортом неможливо, але "щойно магістраль у районі Оленівки буде відновлена, вугілля прибуде до маріупольського порту".

Чортков також повідомив, що "влада ДНР" веде переговори щодо постачання вугілля до країн Близького Сходу. Ще зацікавленість виявляють Китай та В'єтнам - сказав він.

Крім цього, "міністр"нагадав про ситуацію на непрацюючій донецькій шахті ім. Засядька.

"На відновлення шахти ім. Засядька потрібно понад 2 мільярди рублів", - сказав Чортков.

Також "міністр" визнав ще одну проблему - на шахтах в "ДНР" не вистачає 5-6 тисяч працівників для нормального функціонування. Вочевідь, через примусову мобілізацію місцевих чоловиків.

Статті

Країна
18.04.2024
18:19

Медична реформа по-запорізьки. Чи отримають пацієнти  належне медичне забезпечення  та  якісне лікування

Факт економії бюджетних коштів, про який говорять місцеві чиновники, навряд чи додає оптимізму запоріжцям, які стають пацієнтами  оптимізованих лікарень. Будь-який пересічний містянин підтвердить, що досі  не помітив, щоб така реорганізація якось...
Країна
18.04.2024
09:14

Закон про посилення мобілізації: основні положення

"Це було дуже несподівано. Поки що ми на всіх ефірах і в соцмережах розповідали, що це закон про справедливість, про демобілізацію, головну норму просто вирішили прибрати. Кажуть, що це був чіткий ультиматум від Генерального штабу. У приватних...
Країна
17.04.2024
10:00

Формування збройних сил та мобілізація в Україні. Як це було в минулому

Битва ж за Україну була виграна значною мірою завдяки перемозі більшовиків на ідеологічному та інформаційному фронтах. Саме це, вкупі з мобілізаційними можливостями Червоної Армії, неперевершеною жорстокістю до противника, здатність йти до перемоги...
Всі статті