Третина українських шкіл готові до офлайн навчання – Монастирський

До 30% шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з погляду безпеки та наявності укриття. Про це заявив глава МВС Денис Монастирський в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, точна кількість з'ясується "ближче до Дня незалежності, щоб розуміти, скільки шкіл почнуть навчання офлайн, з виходом дітей безпосередньо до класів".

Денис Монастирський сказав, що міністерство закріпило за кожною школою відповідального рятувальника у регіоні.

"Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище, яке має відповідати за те, як готова чи не готова школа до нового навчального року. Власне, за нашими оцінками, вже підходить до 30% готовності шкіл по всій Україні ", - заявив міністр.

У частині шкіл країни новий навчальний рік розпочнеться, за словами Монастирського, в онлайн-режимі – зокрема, у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії.

У тилових регіонах країни – зокрема, у Львівській, Тернопільській, Закарпатській областях, ведеться підготовка до офлайн-навчання.

"Ми там маємо велику кількість ВПО, серед яких багато дітей, які підуть до школи. Тому там якраз іде підготовка по готовності укриття у школах. Це можуть бути відповідно оснащені підвали, або перші поверхи шкіл, але за умови їхнього правильного оснащення", – сказав голова МВС.

За його твердженням, ДСНС вже давно "надали рекомендації, конкретні схеми та приклади, як це має виглядати".

"Сьогодні органи самоврядування працюють над тим, щоби це можна було забезпечити", - заявив Монастирський.

Глава МВС зазначив, що сільські школи у тилових регіонах країни знаходяться у дещо гіршому стані з погляду безпеки та укриття порівняно з міськими.

"Більше готові школи в містах, тому в сільських школах розглядаються альтернативні варіанти. Як, наприклад, довіз дітей до сусідньої школи, де забезпечено укриття. Я переконаний, що там, де це можливо, питання довозу дітей вирішуватиметься, щоб діти могли розпочати. навчання у безпеці", - наголосив Монастирський.

Нагадаємо, 19 липня у МВС заявили, що з 1 вересня очне навчання відновиться лише в установах, які відповідають вимогам безпеки.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті