Третина українських шкіл готові до офлайн навчання – Монастирський

До 30% шкіл в Україні готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з погляду безпеки та наявності укриття. Про це заявив глава МВС Денис Монастирський в ефірі всеукраїнського телемарафону.

За його словами, точна кількість з'ясується "ближче до Дня незалежності, щоб розуміти, скільки шкіл почнуть навчання офлайн, з виходом дітей безпосередньо до класів".

Денис Монастирський сказав, що міністерство закріпило за кожною школою відповідального рятувальника у регіоні.

"Це буде не один рятувальник на кілька шкіл, а конкретна особа – конкретне прізвище, яке має відповідати за те, як готова чи не готова школа до нового навчального року. Власне, за нашими оцінками, вже підходить до 30% готовності шкіл по всій Україні ", - заявив міністр.

У частині шкіл країни новий навчальний рік розпочнеться, за словами Монастирського, в онлайн-режимі – зокрема, у тих регіонах, де ведуться активні бойові дії.

У тилових регіонах країни – зокрема, у Львівській, Тернопільській, Закарпатській областях, ведеться підготовка до офлайн-навчання.

"Ми там маємо велику кількість ВПО, серед яких багато дітей, які підуть до школи. Тому там якраз іде підготовка по готовності укриття у школах. Це можуть бути відповідно оснащені підвали, або перші поверхи шкіл, але за умови їхнього правильного оснащення", – сказав голова МВС.

За його твердженням, ДСНС вже давно "надали рекомендації, конкретні схеми та приклади, як це має виглядати".

"Сьогодні органи самоврядування працюють над тим, щоби це можна було забезпечити", - заявив Монастирський.

Глава МВС зазначив, що сільські школи у тилових регіонах країни знаходяться у дещо гіршому стані з погляду безпеки та укриття порівняно з міськими.

"Більше готові школи в містах, тому в сільських школах розглядаються альтернативні варіанти. Як, наприклад, довіз дітей до сусідньої школи, де забезпечено укриття. Я переконаний, що там, де це можливо, питання довозу дітей вирішуватиметься, щоб діти могли розпочати. навчання у безпеці", - наголосив Монастирський.

Нагадаємо, 19 липня у МВС заявили, що з 1 вересня очне навчання відновиться лише в установах, які відповідають вимогам безпеки.

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті