Транш в розмірі $900 млн: Шмигаль повідомив про добрі новини від МВФ

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів. Про це повідомив премʼєр-міністр України Данис Шмигаль.

За його словами, у Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну.

"Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо. Програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж 4 років для підтримки економічної стабільності та відновлення нашої держави", - пише Шмигаль.

У повідомленні Національного банку України у Фейсбуці зазначається,  що кошти спрямовуватимуться на фінансування видатків державного бюджету, а також підтримають міжнародні резерви. Останнє посилить спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість.

"Після надходження третього траншу загальний обсяг отриманого фінансування від МВФ за програмою в цьому році зросте до близько 4,5 млрд дол. США", - зазначив регулятор.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті