Транш в розмірі $900 млн: Шмигаль повідомив про добрі новини від МВФ

Виконавча рада МВФ затвердила другий перегляд програми EFF для України. Це відкриває шлях до отримання чергового траншу в розмірі 900 млн доларів. Про це повідомив премʼєр-міністр України Данис Шмигаль.

За його словами, у Фонді відзначили наші досягнення в реалізації програми та реформ, попри повномасштабну війну.

"Україна виконала всі поставлені "маяки", зокрема законодавчі ініціативи щодо вдосконалення Бюджетного кодексу, посилення податкової політики, антикорупційні заходи тощо. Програма в межах Механізму розширеного фінансування для України загалом передбачає виділення 15,6 млрд доларів впродовж 4 років для підтримки економічної стабільності та відновлення нашої держави", - пише Шмигаль.

У повідомленні Національного банку України у Фейсбуці зазначається,  що кошти спрямовуватимуться на фінансування видатків державного бюджету, а також підтримають міжнародні резерви. Останнє посилить спроможність НБУ забезпечувати курсову стійкість.

"Після надходження третього траншу загальний обсяг отриманого фінансування від МВФ за програмою в цьому році зросте до близько 4,5 млрд дол. США", - зазначив регулятор.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті