Трамп пообіцяв у разі обрання його президентом бути диктатором тільки один день

Кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв не бути диктатором у разі переобрання на посаду голови Білого дому, окрім "першого дня". Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на Reuters.

Обіцянки Трампа прозвучали після попереджень демократів і деяких республіканців про те, що Штатам загрожує стати автократією, якщо він переможе на виборах 2024 року.

Кандидата в президенти від Республіканської партії Трампа двічі попросили під час телевізійного заходу в ратуші в Айові заперечити, що він зловживатиме владою, аби помститися політичним опонентам у разі переобрання в Білий дім.

"Ні. Ні. Крім першого дня", - сказав експрезидент США.

За його словами, у цей "перший день" він використає свої президентські повноваження, щоб закрити південний кордон з Мексикою і розширити буріння нафтових свердловин.

Як пише видання, Трамп, який прагне другого терміну в Білому дому, часто також обіцяє "відплату" політичним опонентам. Цільовими групами є чинний президент США Джо Байден, прокурори, які звинувачували його в злочинах, а також міністерство юстиції країни.

Після завершення заходу в Айові, керівник виборчої кампанії Байдена Джулі Чавес Родрігес також виступила із заявою.

"Дональд Трамп говорив нам, що саме він буде робити, якщо його переоберуть, і сьогодні ввечері він сказав, що стане диктатором у перший же день. Американці повинні йому вірити", - наголосила вона.

Нагадаємо, суд штату Мічиган дозволив Дональду Трампу брати участь у виборах президента США. 

Як повідомлялося, The Economist назвав Трампа найбільшою загрозою для світу. 

Також повідомлялося, що Трамп назвав Орбана "лідером Туреччини".

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті