Трамп пообіцяв у разі обрання його президентом бути диктатором тільки один день

Кандидат у президенти США Дональд Трамп пообіцяв не бути диктатором у разі переобрання на посаду голови Білого дому, окрім "першого дня". Про це повідомляє "Еспрессо" з посиланням на Reuters.

Обіцянки Трампа прозвучали після попереджень демократів і деяких республіканців про те, що Штатам загрожує стати автократією, якщо він переможе на виборах 2024 року.

Кандидата в президенти від Республіканської партії Трампа двічі попросили під час телевізійного заходу в ратуші в Айові заперечити, що він зловживатиме владою, аби помститися політичним опонентам у разі переобрання в Білий дім.

"Ні. Ні. Крім першого дня", - сказав експрезидент США.

За його словами, у цей "перший день" він використає свої президентські повноваження, щоб закрити південний кордон з Мексикою і розширити буріння нафтових свердловин.

Як пише видання, Трамп, який прагне другого терміну в Білому дому, часто також обіцяє "відплату" політичним опонентам. Цільовими групами є чинний президент США Джо Байден, прокурори, які звинувачували його в злочинах, а також міністерство юстиції країни.

Після завершення заходу в Айові, керівник виборчої кампанії Байдена Джулі Чавес Родрігес також виступила із заявою.

"Дональд Трамп говорив нам, що саме він буде робити, якщо його переоберуть, і сьогодні ввечері він сказав, що стане диктатором у перший же день. Американці повинні йому вірити", - наголосила вона.

Нагадаємо, суд штату Мічиган дозволив Дональду Трампу брати участь у виборах президента США. 

Як повідомлялося, The Economist назвав Трампа найбільшою загрозою для світу. 

Також повідомлялося, що Трамп назвав Орбана "лідером Туреччини".

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті