Трамп може бути засуджений за штурм Капітолію в січні 2021 року.

Комітет Палати представників, який розслідує штурм Капітолію 6 січня 2021 року, планує цього тижня передати міністерству юстиції США матеріали, які доводять пряму причетність до подій Дональда Трампа. Про це повідомляють Axios та AP.

Комітет палати представників "6 січня" заслухав драматичні свідчення колишніх помічників Білого дому та інших про невпинні зусилля Дональда Трампа скасувати вибори 2020 року - і його підтримку прихильників, які штурмували Капітолій США, прагнучи досягти своєї мети, - пише АР.

Під час восьмого слухання Комітету, яке заплановане у четвер і може стати останнім цього літа, мають бути подані докази, що Трамп навмисне саботував свої обов'язки верховного головнокомандувача і не зупинив штурм і, можливо, навіть заохочував його.

Кессіді Хатчінсон, помічник у Білому домі Трампа, розповіла про "нові вибухові свідчення" про дії Трампа до та під час повстання 6 січня 2021 року. За її словами, Трампа повідомили про те, що на його ранковому мітингу було озброєно протестувальників, перш ніж він вийшов на сцену і сказав їм "битися, як чорти" біля Капітолію. Потім він сперечався зі своєю охороною, сказала вона, намагаючись піти з натовпом.

Комітет палати представників має намір оприлюднити фінальний звіт щодо розслідування подій штурму Капітолію вже цієї осені – напередодні проміжних виборів до конгресу, коли переобиратимуться всі члени нижньої палати та третина сенаторів.

Як раніше повідомлялося, республіканці в США визнали, що безладдя у Капітолію спровокував Трамп.

Статті

Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Всі статті