Трамп може бути засуджений за штурм Капітолію в січні 2021 року.

Комітет Палати представників, який розслідує штурм Капітолію 6 січня 2021 року, планує цього тижня передати міністерству юстиції США матеріали, які доводять пряму причетність до подій Дональда Трампа. Про це повідомляють Axios та AP.

Комітет палати представників "6 січня" заслухав драматичні свідчення колишніх помічників Білого дому та інших про невпинні зусилля Дональда Трампа скасувати вибори 2020 року - і його підтримку прихильників, які штурмували Капітолій США, прагнучи досягти своєї мети, - пише АР.

Під час восьмого слухання Комітету, яке заплановане у четвер і може стати останнім цього літа, мають бути подані докази, що Трамп навмисне саботував свої обов'язки верховного головнокомандувача і не зупинив штурм і, можливо, навіть заохочував його.

Кессіді Хатчінсон, помічник у Білому домі Трампа, розповіла про "нові вибухові свідчення" про дії Трампа до та під час повстання 6 січня 2021 року. За її словами, Трампа повідомили про те, що на його ранковому мітингу було озброєно протестувальників, перш ніж він вийшов на сцену і сказав їм "битися, як чорти" біля Капітолію. Потім він сперечався зі своєю охороною, сказала вона, намагаючись піти з натовпом.

Комітет палати представників має намір оприлюднити фінальний звіт щодо розслідування подій штурму Капітолію вже цієї осені – напередодні проміжних виборів до конгресу, коли переобиратимуться всі члени нижньої палати та третина сенаторів.

Як раніше повідомлялося, республіканці в США визнали, що безладдя у Капітолію спровокував Трамп.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті