The Economist назвав Трампа найбільшою загрозою для світу

У разі перемоги на майбутніх виборах у США Дональд Трамп може стати "найбільшою геополітичною загрозою". Про це йдеться у статті тижневика The Economist.

"Тінь нависла над світом. Це наш 38-й щорічний прогноз на наступний рік, і за весь цей час жодна людина не затьмарила наш аналіз так сильно, як Дональд Трамп затьмарює 2024 рік", — йдеться у статті.

The Economist наголошує, що США стикаються зі зростаючою ворожістю за кордоном: їй протистоять РФ в Україні, Іран і його союзники на Близькому Сході, Китай через Тайванську протоку і в Південнокитайському морі.

"Ці три країни координують свої зусилля та поділяють бачення нового міжнародного порядку, у якому сила є правою, а автократи у безпеці", — зазначають аналітики.

На Близькому Сході Трамп, найімовірніше, беззастережно підтримуватиме Ізраїль. В Азії він може бути готовий піти на угоду з головою КНР Сі Цзіньпіном, щоб відмовитися від Тайваню, оскільки не розуміє, навіщо Америці вступати у війну з ядерною наддержавою заради крихітного острова.

Аналітики зазначають, що Трамп вважає, що для Америки витрачати кров і ресурси в Європі – це погана угода. Тому він погрожує закінчити війну в Україні за один день і зруйнувати НАТО, можливо, відмовившись від зобов'язання Америки розглядати напад на одну країну як напад на всі.

Крім того, знаючи, що Америка залишить Європу, Путін матиме стимул продовжувати війну проти України та прибрати до рук колишні радянські країни, такі як Молдова або країни Балтії.

Як повідомлялося раніше, Трамп заявив, що змусить Зеленського і путіна укласти мирну угоду.

Статті

Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Країна
24.05.2024
10:14

Санкційний фронт: весняний наступ

Нові заходи, вжиті навесні союзниками України, посилюють залежність російської економіки від Китаю. Вони також вирішують ринкові проблеми самих країн G7. Але не відповідають головним цілям санкційного тиску.
Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Всі статті