Терорист Гіркін звинуватив російських генералів-"кретинів" у провалі наступу під Вугледаром

Терорист Ігор Гіркін (Стрєлков) у соцмережі назвав російських генералів "повними кретинами", звинувативши їх у провалі наступу під Вугледаром.

"Таке враження, що повз наших генералів проїхали всі події минулого року. Втім, оскільки деякі з них є (як мінімум - з моменту вступу до військових училищ) повними кретинами - зразково повторені всі помилки, які тільки робилися раніше. Не прикрите з повітря і силами РЕБ висування танкових і моторизованих колон вузькими дорогами вздовж рідкісних лісопосадок ідеально рівною місцевістю (оскільки по сторонах - мінні поля) закінчилося розгромом", - нарікає Гіркін.

За його словами, частина російської техніки "була знищена ударами ПТУР (запускаються з висотних будинків Вугледара), частина - розстріляна артилерією супротивника, яка стріляє виключно точно".

"Втрачено понад 30 одиниць бронетехніки, втрати "двохсотими" тільки у танкістів - багато десятків. Морпіхів, спецназівців та мотострільців загинуло ще більше. І - найголовніше - всі ці втрати виявилися "односторонніми" - укри розстріляли атакуючих "як у тирі", завдати їм зустрічні втрати наші бійці не змогли. Противник знову без особливих зусиль утримав свої позиції в укріп-районі, який до того вже намагалися навесні і влітку минулого року (також "в лоб") взяти неодноразово", - констатував російський терорист.

"Одночасно наші воєначальники звично послали на забій знайомою місцевістю в Донецьку "промку" (там ходили на штурм десятки разів) на Авдіївку "перейменовані у ЗС РФ" батальйони колишньої НМ ДНР і добровольчі підрозділи. Не підтримавши їх ні нормальним артилерійським вогнем (який був виключно неточний), ні бронетехнікою (яку "берегли від мін", а розмінувати місцевість не вийшло з технічних причин). Загубили ще дві роти штурмової піхоти з тим самим результатом, що й раніше - тобто безрезультатно", - повідомив Гіркін.

"Загалом, на цьому і закінчився широко анонсований по мережі "ура-військорами" "наступ російської армії на всьому Донецькому фронті". Доповнений заколотом (відмовою виступати на позиції) батальйону тивінських кочівників і не тільки... І на цьому поки що все" , - визнав російський терорист.

Як повідомлялося, під Вугледаром українські захисники відбили атаки окупантів та знищили 20 одиниць техники ворога.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті