Таємний проєкт ГУР та волонтерів - "Black Box" завдав ворогу збитків на понад $700 мільйонів за місяць

Спільний таємний проєкт Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України, Фонду компетентної допомоги армії "Повернись живим" та блогера Ігоря Лаченкова - "Black Box" - завдав ворогові збитків на понад $700 мільйонів за місяць. Про це повідомило ГУР у своєму Телеграм-каналі 5 червня.

"Лише протягом останнього місяця він завдав окупантам збитків на понад 700 мільйонів доларів, – сказано в повідомленні. – Результати роботи "Black Box" можна побачити на багатьох об’єктах окупантів, які знаходяться як на тимчасово окупованій, так і ворожій території".

Зазначається, що протягом квітня-травня 2023 року результати роботи проєкту можна було спостерігати у логістичних центрах, транспортних вузлах, в місцях скупчення військової техніки і живої сили та на інших цілях.

Начальник ГУР Кирило Буданов пояснив, що це лише частина інформації про "Black Box", яку наразі можна оприлюднити.

"Понад 700 мільйонів доларів – наш черговий вклад у зниження наступального потенціалу армії ворога, деморалізації бойового духу та прийняття ним своєї поразки у цій війні", – сказав Буданов.

Уточнюється, що минулоріч за запитом Головного управління розвідки МО України Фонд "Повернись живим" спільно з блогером Ігорем Лаченковим зібрав 230 мільйонів гривень на секретний проєкт "Black Box", який є масштабуванням попередньої, так само секретної ініціативи з "Повернись живим", загальною вартістю 40 мільйонів гривень. З початку 2023 року в рамках проєкту акумульовано вже понад 270 мільйонів гривень. Це дало змогу завдати суттєвих збитків оборонному сектору ворога та зменшити кількість його військ, які мали поповнити окупаційний контингент.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення вартість допомоги ГУР МО України з боку Фонду "Повернись живим" перевищила мільярд гривень.

Раніше повідомлялось, що Буданов прореагував на  рашистську атаку балістичними ракетами на Київ: "Ті, хто намагався нас залякати – ви скоро про це пошкодуєте. Наша відповідь не забариться".

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті