Тарнавський розповів, що заважає ЗСУ наступати швидше

Українські війська наступають повільно через велику кількість мін та інших перешкод на місцевості. Про це 14 липня в інтерв'ю CNN повідомив командувач оперативно-стратегічного угруповання "Таврія" Олександр Тарнавський.

"Контрнаступ успішний, але не настільки, як хотілося б кожному з нас... Росіяни досить потужно підготувалися до цієї події", - заявив він.

Зокрема, йдеться про велику кількість мінних полів, які ускладнюють переміщення техніки. А техніка для розмінування перетворюється на мішень для російської артилерії. Водночас ручне розмінування є трудомістким і небезпечним.

"Вони зробили дуже щільне комплексне мінування з використанням мінних полів, осколково-фугасних боєприпасів і прямого закладання потужних фугасів, які зараз перебувають на ділянках, де будуть проходити техніка та особовий склад", - додав Тарнавський.

Проте захисники України все одно проводять широкомасштабні наступальні операції. У результаті цих дій ЗСУ вдалося домогтися успіхів, хоч і скромних, особливо на півдні.

Нагадаємо, раніше генерал Тарнавський повідомляв, що Україна вже отримала від США касетні боєприпаси, вони можуть радикально змінити ситуацію на полі бою.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті