Танкіст ЗСУ зателефонував в РФ і поскаржився на погану якість російських трофейних танків, завершивши розмову словами "Слава Україні!"

В українського танкіста з позивним "Кочевник" виникли проблеми із захопленим російським Т-72Б3, які фахівці ЗСУ не змогли одразу вирішити, і він зателефонував до техпідтримки Уралвагонзаводу, отримавши відповідь на свої запитання, і зізнавшись, що дзвонить з України.  Про це пише Forbes із посиланням на Мілітарний, який зняв розмову "Кочівника" з російськими танкобудівниками на відео. 

Як повідомляється, "Кочівник" служить у 54-й механізованій бригаді української армії, яка воює в районі Краматорська на сході України та має на озброєнні у тому числі кілька колишніх російських танків Т-72Б3.

Кочівник в основному тролив росіян. Але його проблеми з 45-тонним танком, розрахованим на трьох осіб, були реальними. Танк вивергав масло. Його компресори не працювали. Електричний механізм повороту вежі постійно виходив з ладу, і екіпаж був змушений обертати вежу за допомогою рукоятки.

Як пише Forbes, Т-72Б3, який випускає "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі, - один із новітніх російських танків. І на відміну, скажімо, від Т-64БВ, Т-80У або Т-72АМТ, українська промисловість не має великого досвіду роботи з цим типом.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті