Танкіст ЗСУ зателефонував в РФ і поскаржився на погану якість російських трофейних танків, завершивши розмову словами "Слава Україні!"

В українського танкіста з позивним "Кочевник" виникли проблеми із захопленим російським Т-72Б3, які фахівці ЗСУ не змогли одразу вирішити, і він зателефонував до техпідтримки Уралвагонзаводу, отримавши відповідь на свої запитання, і зізнавшись, що дзвонить з України.  Про це пише Forbes із посиланням на Мілітарний, який зняв розмову "Кочівника" з російськими танкобудівниками на відео. 

Як повідомляється, "Кочівник" служить у 54-й механізованій бригаді української армії, яка воює в районі Краматорська на сході України та має на озброєнні у тому числі кілька колишніх російських танків Т-72Б3.

Кочівник в основному тролив росіян. Але його проблеми з 45-тонним танком, розрахованим на трьох осіб, були реальними. Танк вивергав масло. Його компресори не працювали. Електричний механізм повороту вежі постійно виходив з ладу, і екіпаж був змушений обертати вежу за допомогою рукоятки.

Як пише Forbes, Т-72Б3, який випускає "Уралвагонзавод" у Нижньому Тагілі, - один із новітніх російських танків. І на відміну, скажімо, від Т-64БВ, Т-80У або Т-72АМТ, українська промисловість не має великого досвіду роботи з цим типом.

Статті

Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Всі статті