Так звана "ПМР" заявила, що її "президента" планувала вбити СБУ. З Києва відповіли

В "МДБ Придністров’я" заявили про "участь СБУ" в підготовці теракта. В українському відомстві це назвали провокацією, зрежисованою Кремлем, - йдеться у заяві, опублікованій у Телеграм-каналі СБУ 9 березня.

"Щодо заяв так званого "МДБ Придністров’я" про нібито участь СБУ в підготовці теракту. Будь-які заяви представників так званого "Міністерства державної безпеки" фейкової "Придністровської народної республіки" щодо участі СБУ в підготовці теракту слід розглядати виключно як провокацію, зрежисовану в Кремлі", – йдеться в повідомленні СБУ.

Мова йде про те, що перед тим невизнана "Придністровська молдавська республіка" заявила про запобігання спробі вбивства її "президента" Вадима Красносельського, організованій нібито за вказівкою СБУ.

"Міністерство державної безпеки ПМР інформує про запобігання теракту. Злочин за вказівкою Служби безпеки України готувався проти низки посадових осіб "Придністровської молдавської республіки". Підозрюваних затримано. Вони дають свідчення", – йдеться в повідомленні пресслужби так званого "МДБ Придністров’я".

СБУ закликала "не сприймати всерйоз нісенітниці, за поширенням яких вбачається чітка мета росії розхитати ситуацію на території, яка фактично є окупованою та підконтрольною їй, звинувативши в цьому нашу державу".

"Брехня та провокації – один із видів зброї, яким активно користується рф. Але сьогодні весь світ бачить справжнє обличчя країни-агресора та не вірить заявам ні росії, ні її сателітів", – йдеться в повідомленні СБУ.

Раніше повідомлялось, що в Придністров'ї оголосили тримісячні військові збори під керівництвом російських "миротворців" 28 лютого 2023 року.

Статті

Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Країна
24.04.2024
15:26

Коли кров рятує життя: як Дніпропетровщина тримає донорський фронт

Кров – це ресурс, який неможливо замінити штучною речовиною. І від цього ресурсу залежить життя як військових, так і цивільних. Донорство вже понад два роки тримає свою лінію оборони. І нашій країні вкрай важливо перейти від стихійного донорства до...
Світ
23.04.2024
17:26

«Брати приклад із Леніна і змінити, нарешті, внутрішню політику». Російські ЗМІ про Україну

У такий гарний весняний день навіть не хочеться писати про цей цирк виродків під назвою "конгрес США", але кілька важливих тез по суботньому голосуванню все ж таки окреслимо...
Всі статті