Ситуація починає роздуватися: Данилов пояснив, чому влада не попереджала про вторгнення росії

Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що питання стосовно відсутності попередження про вторгення РФ в Украину зі сторони влади наразі починає роздмухуватися, а насправді до війни готувалися з першого дня, як заступили на свої посади. Про це він повідомив у інтервʼю "Бабелю".

"Взагалі, що стосується вторгнення, зараз ця ситуація починає роздмухуватися. Зверніть увагу — ми провоювали вже 170 з гаком днів, і це питання не стояло. А зараз чомусь потрібно його підняти, і починають проговорювати", - сказав Данілов.

"Дивіться, ми до війни готувалися з першого дня. З першого дня, як заступили на свої посади. Просто кожен по-своєму уявляє підготовку. І коли кажуть, що мали повідомити про початок великої війни 24 лютого, то це фізично неможливо зробити. Чому? А якби 24 лютого війна не почалась, а почалася б 25? До речі, пригадуєте, як нам обіцяли, що війна почнеться з 10 по 15 січня? Обіцяли, що почнеться напередодні нового року? Таких повідомлень було більше, ніж достатньо. Інша річ, коли говорять, що нас партнери тут попереджали, то у мене просте запитання: а в який спосіб?", - риторично задав питання секретар РНБО й сам відповів на нього.

приватних розмовах? Ви памʼятаєте, як президент просив протиповітряну оборону, превентивних санкцій проти країни-агресора. Я поясню, в чому річ. Західні партнери не вірили у нас як у народ. Вони вважали, що росіяни захоплять нас за три-пʼять днів. У цьому кріслі [навпроти] сиділи дуже багато таких поважних людей… А тут сиділи дуже поважні іноземні пани з різноманітних інституцій, які казали таку річ: «Пʼять-шість днів, далі знищення всього військово-політичного керівництва країни, далі концтабори, далі фільтраційні табори — і ви припиняєте існувати як країна». Це те, що говорили усі, без винятків. На це ми відповідали, що такого не буде, це наша земля, ми її захищатимемо. У нас є воля до свободи. Я усім їм говорив, що ми різні з росіянами. Росіяни — це раби. У яких своє бачення стосовно царя, а ми вільні. І я говорив, якщо будете допомагати нам боронити країну — велика вам за це подяка", - розповів Олексій Данілов.

Статті

Донбас
12.05.2024
20:47

«Наша молодь здебільшого не має орієнтирів і позбавлена духовного імунітету». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу активно висвітлювали численні урочистості та свята, які щедро випали на першу декаду травня. Місцеві пропагандисти щосили намагалися переконати своїх читачів і глядачів, що анексовані Донецька і Луганська...
Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Всі статті