Ситуація на фронті: ЗСУ відбивають атаки ворога, за добу 64 бойових зіткнення

На фронті протягом доби відбулось 64 бойових зіткнення, а загалом ворог завдав 1 ракетного та 29 авіаційних ударів. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ ввечері 9 січня.

"Протягом доби відбулось 64 бойових зіткненя. Загалом протягом доби ворог завдав 1 ракетного та 29 авіаційних ударів, здійснив 17 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах", - йдеться у повідомленні. 

Зокрема, на Куп’янському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки противника в районі Синьківки Харківської області, де ворог, безуспішно намагався покращити тактичне положення. 

На Лиманському напрямку наші захисники відбили 4 атаки ворога в районах східніше Тернів та Веселого Донецької області. 

На Бахмутському напрямку, підрозділи Сил оборони відбили 3 атаки противника в районах Кліщіївки та Андріївки Донецької області. 

На Авдіївському напрямку, наші захисники відбили 10 атак ворога в районах Новобахмутівки, Авдіївки, Сєверного та ще 11 атак в районах Первомайського та Невельського Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  безуспішно намагався покращити тактичне положення. 

На Мар’їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога в районах  Георгіївки, Побєди та Новомихайлівки Донецької області, де ворог, за підтримки авіації,  14 разів безуспішно намагався прорвати оборону наших військ. 

На Шахтарському напрямку Сили оборони відбили атаку противника в районі Старомайорського Донецької області. 

На Запорізькому напрямку ворог наступальних (штурмових) дій не вів.

Ворог не відмовляється від наміру вибити наші підрозділи із плацдармів на лівобережжі Дніпра. Так, протягом доби противник здійснив 9 безуспішних штурмових дії на позиції наших військ, але наші підрозділи й надалі утримують зайняті позиції та завдають противнику значних втрат.

Статті

Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Світ
13.05.2024
12:08

Відставки Шойгу та Патрушева: що це означає для росії та України

Тобто зараз ми бачимо ослаблення блоку силовиків взагалі, а не тільки МО Росії. Війна зробила їх надто впливовими, а отже, небезпечними. Сюди ж вписується і відставка Патрушева з посади секретаря Радбезу – це вже удар по спецслужбістському блоку,...
Всі статті