Системи Patriot можуть збивати російську авіацію на відстані до 150 кілометрів - Ігнат

Система ППО Patriot зможе збивати не лише балістичні ракети, а й авіацію РФ на відстані до 150 кілометрів. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону 11 березня. 

"Patriot - це комплекс далекого радіусу дії, а Україна не має таких далекобійних зенітних систем", - сказав Ігнат. 

За його словами, ЗСУ має комплекс "Бук-М1", який має дальність дії до 40 кілометрів. С-300 працює на відстані до 70 км. Такий самий радіус дії, як і Patriot, має і SAMP/T, який Україна скоро має отримати від Франції та Італії.

За словами Ігната, РФ використовує авіацію у прифронтових зонах на півночі та півдні України. З неї наносять удари ракетами і баражуючими авіаційними бомбами. Авіація підлітає на дистанцію 30-40, 50-60 кілометрів до кордонів України чи лінії фронту та скидає такі бомби.

"Наявність комплексів Patriot або SAMP/T допоможе збивати російські літаки біля кордонів України", – заявив Юрій Ігнат.

Нагадаємо, 9 березня рашисти вперше провели масовану ракетну атаку із застосуванням "Кинджалів". 

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті