Сирський ініціював службову перевірку через переслідування журналіста "Слідство.Інфо"

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський доручив провести службову перевірку за фактом переслідування журналіста "Слідства.Інфо" Євгенія Шульгата співробітниками ТЦК після того, як той викрив елітне майно в керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка. Про це Сирський написав у Facebook 7 квітня.

"За матеріалами, опублікованими Громадською організацією "Слідство.Інфо", мною визначено завдання командувачу Сухопутних військ ЗСУ провести службову перевірку. За результатами службової перевірки будуть прийняти відповідні рішення»" — написав він.

Сирський підкреслив важливість внеску журналістів у боротьбу з російськими окупантами та з корупцією у Збройних силах України, й наголосив, що професійна діяльність журналістів користується повагою керівництва ЗСУ та охороняється законодавством України.

"Збройні сили України засуджують будь-які випадки порушень з боку військових посадових осіб", — резюмував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаэмо, журналіст-розслідувач "Слідства.Інфо" Євгеній Шульгат зʼясував, що дружина очільника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка у грудні 2023 року придбала квартиру у столичному житловому комплексі преміумкласу. У виданні зазначають , що офіційного заробітку на цю квартиру Вітюку не вистачило б.

Після цього агенція журналістських розслідувань заявила, що представники військкомату намагалися вручити повістку їхньому журналістові Шульгату за вказівкою працівника СБУ. У такий спосіб спецслужбовці нібито хотіли покарати розслідувача за його матеріал про майно дружини Вітюка.

Як повідомлялося, поліція розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста Ткача. 

Статті

Донбас
05.05.2024
19:32

«Золоті яйця нашої еліти все міцніше стискалися твердою рукою ляльководів». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу напружено працювали в режимі фабрики фейків. Велика кількість публікацій була присвячена трагедії 2-го травня 2014 року в Будинку профспілок в Одесі. Місцева пропаганда традиційно брехливо розповідала про ті...
Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Всі статті