Поліція розпочала кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста Ткача

Розпочато кримінальне провадження щодо перешкоджання журналістській діяльності за публікацією про напад на журналіста "Української правди" Михайла Ткача. Про це поліція Київщини повідомила у своєму Телеграм-каналі 18 листопада.

"Поліція Київщини розпочала кримінальне провадження за виявленою публікацією про перешкоджання журналістській діяльності, - сказано в повідомленні. - Під час моніторингу соціальних мереж поліцейськими була виявлена публікація одного з інтернет-видань щодо перешкоджання професійної діяльності журналіста під час конфлікту біля ресторанного закладу".

Зазначається, що зафіксована на відео подія сталась ввечері 17 листопада. Заяв та повідомлень про перешкоджання журналістській діяльності за цей час до поліції не надходило. Проте за фактом виявлення публікації про перешкоджання законній професійній діяльності журналістів слідчими ГУНП в Київській області розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 171 ККУ).

Також встановлено, що 18 листопада журналіст видання звернувся до медичного закладу за допомогою через тілесні ушкодження, отримані в результаті конфлікту біля ресторанного закладу. Медики повідомили про вказаний факт у поліцію, як передбачає процедура у подібних випадках.

Раніше повідомлялося, що на журналіста "УП" Михайла Ткача було скоєно напад біля ресторану "Тандир" у селищі Козине Київської області. У п'ятницю близько 23:20 журналісти проводили зйомку біля ресторану "Тандир", де помітили, зокрема, колишніх високопоставлених співробітників Офісу генпрокурора. Біля ресторану було багато автомобілів. Коли охорона одного з відвідувачів помітила зйомку, то почала світити дальнім світлом і блокувати авто журналістів.

"Я вийшов з автомобіля, повідомив, що я журналіст "Української правди". Охоронці почали мене блокувати, а один підійшов і вдарив по камері, а також завдав удару мені", - розповів Ткач.

Раніше також повідомлялось, що полоненого українського журналіста Максима Буткевича відзначили чеською премією "Історії несправедливості".

Статті

Країна
04.05.2024
10:00

Мобілізація в Криму: заманюють грошима та безкоштовною землею

З 20 квітня окупанти в Криму розпочали більш активну мобілізацію чоловіків для війни проти України. Зокрема, на території півострова працюють мобільні мобілізаційні бригади, які розміщуються у публічних місцях
Донецьк
03.05.2024
12:00

Фронт наближається. Покровськ: поїхати не можна залишитися

Лінія фронту з кожним днем наближається, але ми сидимо і чогось чекаємо. Покровськ має всі шанси стати другим Бахмутом або Авдіївкою. Може, вже час шукати безпечніше місце?
Країна
02.05.2024
10:41

Нафтова мішень, або Що показали українські атаки по російським НПЗ

Серед важливих підсумків: побоювання західних союзників Києва, як і слід було очікувати, виявилися безпідставними. Економічні збитки країни-агресора теж не такі великі, як хотілося б. Але це не головне.
Всі статті