Син ватажка ПВК "Вагнер" Павло Пригожин приховує, що володіє бізнес-центром за 1,2 мільярда рублів

Син ватажка НВФ "Вагнер" Євгена Пригожина Павло таємно став власником великого бізнес-центру у Сан-Петербурзі за 1,2 млрд. рублів. Загалом у сім'ї господаря ПВК «Вагнера» знайшлося активів на 7 млрд. рублів. Про це йдеться у спільному розслідуванні телеграм-каналу «Можемо пояснити» та видання «Верстка».

"Павло Пригожин, який бере участь в українській війні в екіпіруванні НАТО, отримав у власність петербурзький бізнес-центр Sinop. Тільки його кадастрова вартість становить понад 1,2 млрд рублів", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що земельна ділянка та будівля площею 20 тис. м кв. відійшли маловідомій компанії «Бізнеспроф» ще 2018 року. Угода пройшла за дивною схемою - фірма з'явилася за кілька місяців до покупки бізнес-центру, а її статутний капітал становив лише 10 тис. рублів.

У ході розслідування з'ясувалося, що основним бенефіціаром угоди став син Євгена Пригожина – Павло. За даними російського ФНП, саме він є співробітником компанії «Бізнеспроф». Павло отримував так зарплату - в 2021 його дохід склав 31 млн 700 тис. рублів.

Джерело на будівельному ринку Петербурга також підтвердило, що «за фірмою стоїть Пригожин». А телефонний номер компанії в сервісі GetContact видає такий опис: "Титкова Маша від Паші Пригожина".

Крім того, Пригожин-молодший вже є володарем частини активів своєї сім'ї. Наприклад, 2020-го він став власником компанії «Лахта Парк», яка нещодавно потрапила під санкції США. Інший його актив - "Лахта Плаза", яка володіє комплексом бізнес-апартаментів, розташованих на Приморському проїзді в Санкт-Петербурзі. Загальний дохід Павла Пригожина у всіх трьох фірмах 2020-го склав 206 млн рублів.

Також Пригожини володіють ділянками та комерційними будинками не менш ніж на 7 млрд рублів. Вони мають особняки в ЖК «Північний Версаль» площею площею понад 6 тисяч м кв. та дві квартири в Петербурзі. Крім того, власник ПВК «Вагнера» таємно купив бізнес-центр «Морська столиця», де розташовується «ПВК Вагнер Центр». Зараз тільки кадастрова вартість об'єкта становить 4,38 млрд. рублів.

Статті

Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Світ
24.07.2024
10:57

«Політична еліта в Києві починає проходити всі стадії теорії прийняття неминучого». Російські ЗМІ про Україну

Готовність до обговорення, зокрема китайської мирної ініціативи, київська влада вирішила продемонструвати, коли стало зрозуміло, що вона втрачає свого давнього покровителя в особі президента США Джозефа Байдена.
Всі статті