Сили оборони за добу брали участь у 37 бойових зіткненнях на Донбасі та знищили 3 артилерійські підрозділи ворога

Сили оборони України за добу брали участь у 37 бойових зіткненнях на Донбасі, а також знищили три артилерійські підрозділи росіян. Про це 15 травня у вечірньому зведенні повідомив Генштаб ЗСУ.

"Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках - відбулося 37 бойових зіткнень. В епіцентрі бойових дій і далі залишаються Бахмут і Мар'їнка", - повідомили українські військові.

Крім цього, окупанти також завдали два ракетні удари - по Костянтинівці на Донеччині. Для цього удару використовувалися комплекси С-300. Крім того, росіяни завдали 38 авіаційних ударів і понад 25 разів обстрілювали Україну з РСЗВ.

Окремо в Генштабі зазначили, що по всій Україні зберігається ризик ракетних та авіаційних ударів. Своєю чергою наша авіація за добу завдала сім ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки противника. Ще сім ударів припали на зенітно-ракетні комплекси окупантів.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії впродовж доби вразили пункт управління, 2 райони зосередження живої сили, 3 артилерійські підрозділи на вогневій позиції, 2 станції радіоелектронної боротьби, а також склад боєприпасів окупантів", - додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під час ворожого удару по лікарні в прифронтовій Авдіївці загинуло четверо людей.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті