Сєвєродонецька МВА витратить мільйон на святкування 90-ї річниці заснування окупованого міста. У пріоритері книжка за 600 тисяч, святкуватимуть у Дніпрі

Сєвєродонецька міська військова адміністрація планує витратить більше мільйона гривень на святкування у Дніпрі 90-ї річниці заснування міста та Дня хіміка. Відповідне розпорядження начальника Сєвєродонецької МВА Олександра Стрюка №315 ВА від 9 квітня 2024 року опубліковано на офіційному сайті МВА.

"Фінансовому управлінню (М. Багрінцевій) профінансувати витрати на проведення міських заходів, присвячених 90-й річниці з Дня заснування м. Сєвєродонецька та Дню хіміка, згідно кошторису відділу культури", - йдеться, зокрема, у розпорядження Стрюка.

Документом затверджується, що Сєвєродонецька МВА профінансує 1 млн 5 тисяч гривень на проведення міських заходів, присвячених 90-й річниці з Дня заснування Сєвєродонецька та з нагоди Дня хіміка.

Адміністрація планує наступні витрати:

600 тисяч гривень на оплату послуг з видавництва та друку книжок (виготовлення та друк книги про Сєвєродонецьк);

400 тисяч гривень на оплату за придбання подарункових наборів для нагородження;

5 тисяч гривень на оплату за придбання предметів та матеріалів для проведення розважальних програм, конкурсів, вікторин, майстер-класів тощо.

Відповідно до плану заходів, святкування має відбутися у Дніпрі до 27 травня 2024 року, а книгу про Сєвєродонецьк мають опублікувати впродовж 2024 року.

Такі плани адміністрації викликали обурення серед переселенців із Сєвєродонецька зокрема та з Луганської області загалом. 

"Люди! Зупиніть той треш! 600 тисяч гривень грн на видавництво книжки! На часі, коли щодня сотні загиблих і третина країни бомжів?!?" - написала журналістка "5 каналу" Вікторія Ковальова на своїй сторінці у facebook 12 квітня. Вікторія - двічі переселенка з Луганщини, перед повномасштабним російським вторгненням мешкала саме в Сєвєродонецьку.

Раніше повідомлялось, що на Дніпропетровщині за допомогою активістів зупинено два тендери через завищені ціни.

Статті

Луганськ
27.07.2024
11:24

«Не згадувати та не порівнювати». Луганський щоденник

За відрізок життя у 10 років наша вулиця вимерла. Йшли епічно: недбалість до власного здоров'я, смерть на «звільненій» території за нез'ясованих обставин, війна.
Світ
26.07.2024
14:06

Дія санкцій і іронія війни. Західні медіа про Україну

Російські оборонні заводи вже працюють на своїй максимальній потужності, безробіття критично скоротилося – тобто, у цієї економіки закінчуються резерви. Як результат, зарплати падають, рубль слабшає, вартість імпорту зростає, як зростає і інфляція.
Світ
25.07.2024
10:52

Білорусь та санкції: на короткому повідку

Лукашенко у лютому 2022 р. зробив свою країну співучасником воєнних злочинів та фігурантом міжнародних санкцій. Але, на відміну від росії, економіка Білорусі під їхньою дією не тільки не ламається, але навіть демонструє завидне зростання.
Всі статті