Священику УПЦ МП, який "зливав" дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку, "світить" 15 років тюрми (ФОТО)

Священика УПЦ МП, який зливав ворогу дані про ЗСУ у Сєвєродонецьку, затримали й будуть судити. Про це повідомляється на сайті Офісу генпрокурора України 3 вересня.

"Прокурори Лисичанської окружної прокуратури Луганської області направили до суду обвинувальний акт стосовно інформатора ворожих військ – священика УПЦ МП", – сказано в повідомленні.

Уточнюється, що йому інкриміновано колабораційну діяльність (ч. 2 ст. 28, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Підкреслюється, що в середині квітня 2022 року священнослужитель збирав для представників армії країни-агресора інформацію про чисельність, дислокацію, техніку, а також озброєння ЗСУ в Сєвєродонецьку та у прилеглих до міста селах.

"Дані він передавав у вигляді текстових повідомлень через месенджер Телеграм, – сказано в повідомленні. – Отримана інформація використовувалася ворогом для визначення місцезнаходження цілей та подальшого їх вогневого ураження".

Зазначається, що правоохоронці викрили та затримали обвинуваченого наприкінці квітня, наразі він перебуває під вартою.

Уточнюється, що під час документування злочину у його телефоні виявлено переписку з представниками армії країни-агресора.

Підкреслюється, що обвинуваченому загрожує 15 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялось, що за напад священика на священика ПЦУ поліція порушила справу проти священика Московського патріархату.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті