Судитимуть трьох окупаційних керівників "багатофункціональних центрів ЛНР", які видають російські паспорта українцям

До суду скерували обвинувальні акти стосовно трьох керівників «багатофункціональних центрів надання держпослуг» за фактами колабораційної діяльності. Про це повідомили в Луганській обласній прокуратурі.

Розслідуванням встановлено, що колишній адвокат, очільниця реабілітаційного центру та ексзавідувачка дитсадку після повномасштабного вторгнення рф перейшли на бік ворога. Чоловік при окупантах обіймав посади в «державному комітеті податків і зборів» псевдореспубліки, а також був «першим заступником міністра юстиції лнр».

Наразі він керує всію мережею «державних установ лнр «багатофункціональних центрів» на території захопленої Луганщини. Фігурант систематично проводить особисті прийоми громадян, бере участь у публічних заходах разом із високопосадовцями псевдореспубліки.

Ще двоє обвинувачених отримали посади «начальників відділень центрів надання держпослуг» в захоплених Станично-Луганському районі та в місті Первомайську.

"Такі «державні установи лнр» надають близько 40 видів послуг у взаємодії з різними відомствами та міністерствами псевдореспубліки, серед яких: видача паспортів російського зразка, надання щомісячної матеріальної допомоги від рф", — зазначили у прокуратурі.

Спеціальне досудове розслідування здійснювали слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті