Судитимуть розвідника та двох гранатометників з "ЛНР" та "ДНР"

Перед судом предстануть розвідник та гранатометники з так званих "ЛНР" та "ДНР", які забезпечували просування окупаційних військ на Бахмутському та Покровському напрямках. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у Телеграм 26 жовтня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно трьох мешканців регіону за фактами державної зради", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури встановлено, що 25 лютого 2022 року мешканець м. Луганська добровільно перейшов на бік ворога. Він вступив до складу "4-ї окремої мотострілецької бригади 2-го армійського корпусу "ЛНР". Ще один гранатометник, в серпні 2022 року, пішов служити до "4 батальйону 1-ї слов’янської бригади". Третього учасника "ДНР" окупанти "прийняли на службу" біля одного з магазинів м. Харцизька.

У прокуратурі додали, що усіх учасників незаконних формувань затримали під час штурму представники Збройних Сил України.

Обвинуваченим загрожує 15 років за ґратами або довічне ув’язнення.

Як повідомлялось раніше, перед судом постануть 14 "військових днр", які воювали проти українських захисників.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті