Перед судом постануть 14 "військових днр", які воювали проти українських захисників

В Україні судитимуть чотирнадцять учасників незаконних збройних формувань "днр" за державну зраду та участь у терористичній організації. Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура у своєму телеграм-каналі 24 жовтня.

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури до судів скеровано обвинувальні акти стосовно чотирнадцяти учасників незаконних збройних формувань "днр" за фактами вчинення державної зради та участі у терористичній організації", - зазначається у повідомленні.

За інформацією прокуратури обвинувачені перейшли на бік окупантів вступивши до "114-ї окремої гвардійської мотострілкової Єнакієво-Дунайської бригади", "окремого батальйону управління та охорони генштабу днр", "3-го окремого батальйону спецпризначення" та козачого союзу "область війська донського".

У Донецькій облпрокуратурі додали, що половина з них з 2014 року воювала проти України в зоні проведення АТО/ООС та в АР Крим, а після повномасштабного російського вторгнення й в інших областях.

Як повідомлялось раніше, на Донеччині знешкоджено агентурну мережу ФСБ, яка збирала інформацію про місця дислокації ЗСУ.

Статті

Світ
11.05.2024
10:03

"Майбутнє українського Донбасу видається все більш похмурим". Західні медіа про Україну

...Китайці, ймовірно, вирішили, що погрози Байдена були блефом. У березні 2023 року Сі відвідав Кремль, зухвало демонструючи солідарність з Путіним. Це виявилося переломним моментом у війні Москви, фактично перетворивши конфлікт на опосередковану...
Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Всі статті