Судно з порту Одеси через новий морський коридор прибуло до Стамбула

Перше торгове судно, яке вийшло з порту Одеси і рушило новим морським коридором, прибуло до Стамбула. Про це повідомляє Reuters, - пише Мілітарний.

Контейнеровоз Joseph Schulte під прапором Гонконгу у п’ятницю перетнув турецьку протоку Босфор.

Він вийшов із заблокованого росією українського чорноморського порту Одеса у середу, 16 серпня.

Це перше судно, яке скористалося тимчасовим транспортним коридором, відкритим Україною у Чорному морі після виходу Росії з “зернової угоди”. На борту цього судна – понад 2000 контейнерів із 30 000 тонн вантажу, зокрема із продовольством.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський 17 серпня повідомив, що перше цивільне судно пройшло через новий український гуманітарний коридор - відчалило від Одеського порту і рухається в напрямку Босфору. 

Статті

Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Світ
14.05.2024
08:55

«Прямого штурму Харкова, судячи з усього, не передбачено». Російські ЗМІ про Україну

По-перше, гроші крадуться, це не секрет. По-друге, зведенням споруд займаються або інженерні війська, яких уже практично не залишилося, або приватні організації. Останні часто пов'язані з міськими адміністраціями прифронтових регіонів, і там знову є...
Всі статті