Суд у Москві дав пенсіонеру 7 років за два антивоєнні коментарі у соцмережі

Суд у Москві засудив 63-річного пенсіонера Михайла Симонова до семи років ув'язнення у справі про «фейки» про російську армію. Про це повідомляє телеграм-канал "BILD на русском" з посиланням на проект "Сетевые свободы".

Зазначається, що прокуратура вимагала для Симонова аналогічне покарання.

За версією слідства, пенсіонер залишив у соцмережі «ВКонтакте» два коментарі:  «Убивая детей и женщин, по “Первому каналу” поем мы песни. Мы, Россия, стали безбожниками. Прости нас, Господи!» та «Российские летчики бомбят детей».

Під час засідання суду Симонов пояснив, що не збирався ображати російську армію і не знав, що його обліковий запис у "ВКонтакте" відкритий для всіх користувачів. Також чоловік повідомив, що "не вважав себе цікавою для когось особистістю".

Повідомляється також, що Симонов останні роки працював директором вагона-ресторану в потягах далекого прямування та жив у Білорусі. Його затримали 9 листопада минулого року, коли він у справах приїхав до Москви.

Статті

Світ
19.03.2024
05:50

«Поки ми не переможемо остаточно, встановлювати таку зону було б передчасно». Російські ЗМІ про Україну

Яке ж це приголомшливе почуття, коли тобі не соромно за свою країну. Не тому, що твоя Батьківщина завжди і в усьому найкраща. Зовсім не в усьому і далеко не завжди. А тому що після нищівної поразки в холодній війні Росія відмовилася прийняти...
Донбас
17.03.2024
19:51

Вибори в "ДНР": "спостерігачі" з автоматами, танці донецького "мера" і "геополітик" з Італії. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу щосили намагалися продемонструвати, що вибори президента чужої країни на анексованих територіях України відбуваються законно, прозоро і чесно. При цьому часто ліва рука не знала, що робить права. Іншими...
Країна
16.03.2024
14:16

Виплати переселенцям: хто залишиться без допомоги

З 1 березня в Україні змінився підхід до надання державних виплат внутрішньо переміщеним особам. В результаті – щомісячну допомогу втратили близько мільйона українців.
Всі статті