Суд продовжив запобіжний захід судді Тандиру, що збив на смерть нацгвардійця

Святошинський районний суд Києва продовжив запобіжний захід судді Олексію Тандиру, якого обвинувачують у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп'яніння в Києві 26 травня, внаслідок чого загинув нацгвардієць Вадим Бондаренко. Тандир перебуватиме під вартою до 4 листопада без права на заставу. Про це повідомляє Суспільне.

Сьогодні, 6 вересня, суд продовжив підготовче засідання у справі Тандира, яке розпочалося напередодні. Сторони подали клопотання, а також цивільні позови.

Зокрема, вчора (5 вересня — ред.) дружина загиблого нацгвардійця Вадима Бондаренка Анна звернулася до суду з цивільним позовом щодо матеріального відшкодування через загибель її чоловіка. Потерпіла сторона попросила суд стягнути з Тандира 40 мільйонів доларів США. Ці гроші підуть на навчання трьох дітей Вадима, а також на їхнє проживання.

Адвокати Тандира наголосили, що, на їхню думку, ця сума є занадто великою. Крім того, вони нагадали, що раніше родина обвинуваченого надсилала Анні Бондаренко фінансову допомогу, але вона повернула гроші.

Під час засідання суд розглянув клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для Олексія Тандира. Сторона захисту виступила проти розгляду. Як зазначив адвокат Олег Юрченко, до клопотання додані докази, які не можна було додавати. Натомість, за його словами, мають бути лише ті докази, що доводять ризики.

Прокурор Михайло Доманіцький наголосив, якщо суд послабить запобіжний захід Тандиру і відпустить його з-під варти, можливі ризики переховування, впливу на свідків, знищення і спотворення доказів.

"Перебуває на його (Тандира — ред.) утриманні дружина, двоє неповнолітніх дітей, а також батьки похилого віку. Додатково зараз він не може виїхати за межі України. Переконані, що дані факти є більш ніж стримуючими щодо переховування", — заперечив адвокат Юрченко.

Він також нагадав, що всі матеріали справи уже передані до суду, тож спотворити чи знищити їх неможливо. Юрченко додав, що в самому клопотанні є безліч помилок "починаючи від дати народження одного із потерпілих", завершуючи посиланням на підозру, а не обвинувальний акт.

Адвокати клопотали про цілодобовий домашній арешт із носінням браслету.

Святошинський райсуд вирішив продовжити до 4 листопада тримання Тандира під вартою. А розгляд справи по суті відбудеться 14 вересня.

Як повідомлялося, суддю Тандира відсторонили від здійснення правосуддя. 

Статті

Країна
09.05.2024
14:20

Тінь Медведчука: запорізька руда та вугілля Донбасу

В.Медведчук займається звичними для себе речами. Як і раніше в Україні, це "розпил" державних грошей (тепер із федерального бюджету) та рейдерство. Кумівство з путіним дозволяє робити це безкарно.
Світ
08.05.2024
09:59

Зобразити те, що важко уявити. Подорож колишніми нацистськими таборами смерті у Польщі

"Хоча близько половини єврейських жертв справді загинули в таборах, інша половина так і не потрапила до таборів смерті, — розповідає він. — Вони померли від голоду і хвороб у гето або були вбиті в містах і селах, де вони жили".
Світ
07.05.2024
09:09

«Війну на виснаження Росії не виграти». Російські ЗМІ про Україну

"Британці справді пишаються, що задають певні тренди в українській кризі, скеровують Україну на антиросійський шлях, утримуючи її на ньому, і залишаються лідерами у фінансуванні Києва разом зі США та ФРН.
Всі статті