Суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі колишню співробітницю поліції: працювала на ворога і "здавала" наших військових

За матеріалами Державного бюро розслідувань України Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі колишню співробітницю правоохоронних органів з Куп’янського району Харківщини. Про це ДБР повідомляє у Телеграм.

Після захоплення агресорами частини області жінка залишилася на окупованій території. У травні 2022 року вона зібрала пакет документів та письмово звернулася до представників загарбників щодо зарахування її на роботу у так звану «народну міліцію».

Її призначили на посаду старшого дільничного, до функцій якого входило патрулювання вулиць, чергування у відділку та опитування місцевих мешканців для виявлення проукраїнськи налаштованих громадян. Зокрема, фігурантка здала окупантам дані про всіх місцевих учасників АТО та правоохоронців, яких вона знала.

Після звільнення селища Дворічна жінка переховувалася, проте правоохоронці знайшли та затримали.

Дослідивши всі наявні докази суд визнав її винною у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

Також суд позбавив жінку спеціального звання.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті