Суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі колишню співробітницю поліції: працювала на ворога і "здавала" наших військових

За матеріалами Державного бюро розслідувань України Орджонікідзевський районний суд Харкова засудив до 15 років позбавлення волі колишню співробітницю правоохоронних органів з Куп’янського району Харківщини. Про це ДБР повідомляє у Телеграм.

Після захоплення агресорами частини області жінка залишилася на окупованій території. У травні 2022 року вона зібрала пакет документів та письмово звернулася до представників загарбників щодо зарахування її на роботу у так звану «народну міліцію».

Її призначили на посаду старшого дільничного, до функцій якого входило патрулювання вулиць, чергування у відділку та опитування місцевих мешканців для виявлення проукраїнськи налаштованих громадян. Зокрема, фігурантка здала окупантам дані про всіх місцевих учасників АТО та правоохоронців, яких вона знала.

Після звільнення селища Дворічна жінка переховувалася, проте правоохоронці знайшли та затримали.

Дослідивши всі наявні докази суд визнав її винною у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі на 15 років з конфіскацією майна.

Також суд позбавив жінку спеціального звання.

Статті

Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Всі статті