Студентські гуртожитки можуть бути використані для переобладнання під житло для ВПО - Мінреінтеграції

Приміщення оптимізованих навчальних закладів можна використовувати для розміщення внутрішніх переселенців. Про це віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук заявила під час прямого включення на телеканалі ICTV. 

Вона пояснила, що передача таких приміщень громадам може стати одним із джерел забезпечення ВПО житлом.

За словами Верещук, останнім часом чимало закладів освіти зазнали оптимізації. Це школи, коледжі, заклади вищої освіти тощо. Тому у них вивільнилася частина приміщень, які власне можуть бути використані для переобладнання під житло для ВПО.

Це питання було винесене на одну із нарад, яка нещодавно відбулася спільно з Міносвіти, якому доручено подати відповідні пропозиції.

До прикладу, передача у комунальну власність трьох студентських гуртожитків у Дрогобичі дозволила б міській раді виділити кошти для їх ремонту та забезпечити житлом майже тисячу внутрішніх переселенців. Наразі у місті їх майже 13 тисяч.

"Територіальні громади звертаються з проханням змінити цільове призначення таких приміщень і передати їм у користування. Так вони отримають можливість реконструювати їх під житло для ВПО. Це може бути одним зі шляхів вирішення проблеми житла для ВПО", – підсумувала Ірина Верещук.

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті