Студентів-переселенців та тих, що знаходяться на окупованих територіях, переведуть у вишах на бюджет – Мінреінтеграції

Студентів-переселенців і тих, хто перебуває на тимчасово окупованих територіях України, переведуть на бюджетну форму навчання у вишах. Про це повідомило Мінреінтеграції у своєму Телеграм-каналі 12 жовтня.

"Студентів, які є ВПО або перебувають на ТОТ, переведуть у вишах на бюджетну форму навчання, – сказано в повідомленні. – Сьогодні Урядом прийнято відповідну постанову. Вона розроблена за дорученням Президента України Володимира Зеленського".

Уточнюється, що документ дозволить перевести на навчання за державні кошти наступні категорії студентів:

- осіб, які проживають на тимчасово окупованій території, території проведення воєнних (бойових) дій або перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні);

- внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з таких територій.

Підкреслюється, що таку ж можливість отримали діти загиблих захисників України, а також учасники бойових дій, особи, що отримали інвалідність внаслідок війни та їхні діти.

"Крім того, документ визначить механізм переведення на навчання за державні кошти вищевказаних категорій, що здобувають фахову передвищу чи вищу освіту та зараховані до закладів фахової передвищої (вищої освіти) державної та приватної форми власності в минулих роках на контрактних умовах", – сказано в повідомленні.

Зазначається, що ухвалення цієї новації сьогодні є логічним продовження політики Уряду, спрямованої на підтримку, в першу чергу, дітей наших захисників, а також внутрішньо переміщених осіб.

Раніше повідомлялось, що українці з окупованих та прилеглих до зони бойових дій регіонів зможуть вступити до вишів без паспорта.

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті